İSTANBUL / ŞİLE - 75. Yıl Ortaokulu

Şbt

e-Twinning RECYCLE ME CYCLE projesi kapsamında okulumuz 6C sınıfı öğrencileri "BOCASHI COMPOST" atölyesi ile hem gıda atıklarını
geri dönüştürmeyi öğrendiler hem de dönüştürücü minik solucanlar ile tanıştılar.

Şbt

e-Twinning, RECYCLE ME CYCLE projesi kapsamında öğrencimiz Metehan Uygun tarafından World Internet Safe günene özel afiş hazırlamıştır.

Konferans salonumuzdan görüntüler.

Ara

e-Twinning RECYCLE ME CYCLE projesi kapsamında öğrencilerimizin yaptığı afiş ve logo çalışmalarımız.

Ara

Türkiye ile beraber 16 ülkenin yer aldığı, öğrencilerimizin diğer ülke öğrencileri ile ortaklaşa çalışmalar yapabileceği e-Twinning projemiz RECYCLE ME CYCLE, okul müdürümüz Sn.İhan Alptekin, proje koordinatör öğretmenimiz Z.Nihal Demir ve öğrencilerimizin toplantıları ile başlamıştır.

75.Yıl Ortaokulu

Ock

Rehber öğretmenimiz Ebru Dönmez tarafından velilerimize yönelik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Veli Akademileri kapsamında "Anne Baba Tutumları" adlı uzaktan eğitim verilmiştir. Eğitime katılan velilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

Salgın döneminde öğrencilerimizin teknoloji ve tasarım dersinde üretmiş oldukları tasarım örnekleri. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Veli Akademileri Eğitimleri kapsamında öğretmenimiz Ayşegül Bayrak tarafından velilerimize "Huzurlu Aile, Örnek Anne Baba" semineri verilmiştir.

May

Yazar-Veli Buluşmaları kapsamında Ebru Cündübeyoğlu okulumuzun davetini kırmayıp ilk romanı Ferda´yı okurlarıyla konuştu. Olayın Şile´de geçiyor oluşu da hem kitaba hem de yazara olan ilgiyi arttırdı. Bu güzel etkinliğe katılıp bizleri yalnız bırakmayan velilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz öğrencileri, Şile Kültür Merkezinde "İngilizce Gösterisi" düzenlemiştir. Şile halkı programa yoğun ilgi göstermiştir. Programda emeği olan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Bahar temalı şiir dinletisi öğrenci ve velilerimizin  yoğun  katılımıyla Şile Kültür Merkezinde yapılmıştır. Programda emeği olan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz ilçemizde düzenlenen bilgi yarışmasında 1.olmuştur. Öğrencilerimiz Kemal Bostan, Doğa Yılmaz ve Zehra Othan´ı  tebrik ederiz ve başarılarının devamını dileriz.